Dana 19.01.2021. godine održana je on-line sednica (Zoom Meeting) Koordinacije nacionalnih saveta nacionalnih manjina u Srbiji. Sednicu Koordinacije sazvao je predsednik Koordinacije i predsednik Nacionalnog saveta bugarske nacionalne manjine, gospodin Stefan Stojkov. Sednici je prisustvovalo 12 predsednika Nacionalnih saveta.

Na sednici su razmatrana značajna pitanja vezana za funkcionisanje Nacionalnih saveta nacionalnih manjina kao i konkurisanja kod Budžetskog fonda za nacionalne manjine. Prenete su najnovije informacije iz Ministarstva za ljudska i manjinska prava i društveni dijalog. Jedan od zaključaka koji je donet odnosio se na predstojeći popis stanovništva u Republici Srbiji.

Prihvaćen je predlog da se zakaže sastanak sa direktorom Saveznog zavoda za statistiku. Sastanku će osim gospodina Stefana Stojkova, prisustvovati i predsednica Nacionalnog saveta bošnjačke nacionalne manjine, gospođa Jasmina Curić, koja je u ime Koordinacije delegirana da predstavlja Nacionalne savete u Srbiji.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *