Честитка Националном савету чешке националне мањине

Поводом 16. маја, дана Националног савета чешке националне мањине у Републици Србији, упућујем најсрдачније честитке Националном савету чешке националне мањине, као и свим припадницима чешке националне мањине – националне заједнице овај значајан празник.

Покрајински секретаријат за образовање, прописе, управу и националне мањине – националне заједнице посебну пажњу придаје неговању и очувању језика, писама, културе, традиције и права на информисање свих националних заједница које живе на овом подручју, што је потврда подједнаког уважавања свих грађана, као и озбиљности политике коју води Покрајинска влада.

У Аутономној покрајини Војводини, у миру и хармонији, вековима живе припадници чешке заједнице, далеко од своје матичне државе, захваљујући умногоме и тежњи Покрајинске владе да обезбеди заштиту посебности свих националних мањина у нашој покрајини. То представља потврду повезаности свих нас и истих вредности које поштујемо, негујемо и следимо, што треба да нам буде путоказ и за будућност, ради опште добробити.

Покрајински секретар
Szakállas Zsolt
(Жолт Сакалаш)

Bookmark the permalink.

Leave a Reply